Stanje na cestama

OPŠTE INFORMACIJE
Stanje na cestama 16.02.2017.
Zbog niskih temperatura i ovoga jutra može se očekivati mjestimična  poledica na svim vlažnim lokalitetima, naročito u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima od Orašja prema Tuzli, Gradačcu i Odžaku, kao i na dionicama u sjeverozapadnim krajevima,  upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle. Skrećemo pažnju na učestale odrone, a izdvajamo magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i regionalni put Travnik-Karanovac.  Na dionicama Drežnica-Mostar i Mostar-Gnojnice upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra.

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Danas i sutra (16. i 17.02.) na relaciji Prijedor-Bosanski Brod, od 04 do 12 sati, pod pratnjom policije, kreće se vanredan prevoz većih dimenzija. Apelujemo na vozače da u pomenutom periodu na navedenoj relaciji voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih  lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Molimo vozače da prilagode vožnju trenutnom stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna za sve kategorije vozila.
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !