Najveći dizajnerski trendovi u 2018

Neki od ovih trendova u svijet dizajna ušetali su već 2017. godine, a sljedeće će godine potpuno zablistati

Ako u 2018. godini planirate obnoviti i osvježiti svoju već dosadnu i zastarjelu kuhinju, onda bi vas moglo zanimati koji će biti najveći trendovi u uređenju interijera kuhinja u godini koja nam dolazi. Elle Decor piše da će najvećih biti upravo ovih pet trendova i na popisu su se uglavnom našli nešto odvažniji i drugačiji trendovi, koji možda baš i nisu za svakoga.

1. Plavi i zeleni kuhinjski elementi

“Plava i zelena boja pojavile su se kao IT boje u dizajnu kuhinja 2017. godine, a otada ih se koristi kao dominantne boje u prostoriji, kao boje s kojima se miješaju drveni dijelovi ili kao dijelove dizajna kombinirane s drugim bojama”, objašnjava Stephanie Pierce iz MasterBrand Cabinetsa.

2. Ljubičasta boja – posvuda

Pantone je ultra ljubičastu boju proglasio bojom godine i već je sada prilično jasno kako će ova boja biti jedan od najvećih trendova u dizajnu interijera sljedeće sezone. Shannon Zapala, suosnivačica tvrtke GOVERRE, objašnjava: “Jedan od dominantnih trendova u uređenju kuhinja u 2018. bit će odvažne, neočekivane i jarke boje, kao što je ultra ljubičasta… Ova dramatična boja svakom prostoru može dati dozu luksuza i elegancije.”

3. Tamne radne površine

Više nećemo biti opsjednuti isključivo svjetlim bojama u kuhinji, jer će u 2018. najveći hit biti upravo tamne radne površine. “Mnogim se vlasnicima kuća sviđaju pločice u tamnoj boji kao i tamno zeleni i višebojni hrđavi tonovi, pa smo htjeli dizajnirati radnu površinu koja će imati upravo takav izgled – no sve to u kombinaciji s dramatičnim crnim kamenom. I tako je nastao Basalt Slate, jedan od najpopularnijih dizajna trenutno”, tvrdi dizajnerica Renee Hytry Derrington iz Formica Groupe.

4. Neobične kombinacije boja

Jednobojne i dosadne kuhinje su, čini se, stvar prošlosti, barem ako je suditi prema riječima Sue Wadden iz tvrtke Sherwin-Williams. Jer, sljedeće će godine u kuhinjama sve biti u znaku kombiniranja različitih boja, oblika i dizajna u jedno; “Korištenje različitih boja u istoj kuhinji postaje sve popularnije. Na primjer, mnogi se ljudi odlučuju obojiti bazne kuhinjske elemente u tamnije tonove, dok viseće elemente i zidove boje svjetlijim tonovima”, tvrdi.

5. Mramor zanimljivih obrisa

Čini se kako će sljedeće godine u trendu biti sve što nije dosadno, pa tako i kad je riječ o mramornim površinama. “Mramorne površine sa snažnim kontrastnim detaljima i venama bit će pravi statement komad u kuhinji. To će u svaku prostoriju unijeti dozu dramatičnosti, bilo na radnim površinama ili na kuhinjskim otocima”, objašnjava dizajnerica interijera, Donna Mondi.